Δράση 2 δημοτικής βιβλιοθήκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Δράση 2 : Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου

Επίσκεψη – Ξενάγηση – Δράση, Ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού «Μικρός Μαέστρος»

Την Πέμπτη 12/03/2015 επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου το τμήμα των νηπίων του Ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού «Μικρός Μαέστρος» στα πλαίσια του προγράμματος τους: «Βιβλία και Βιβλιοθήκες» συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς τους.

Οι εργαζόμενες της βιβλιοθήκης υποδέχθηκαν τα νήπια, τα ξενάγησαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και αφού απάντησαν στις ερωτήσεις τους συγκεντρώθηκαν στο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης. Εκεί τα υποδέχτηκε η εθελόντρια της βιβλιοθήκης κα Πόπη Αρβανιτίδου, με το βιβλίο του Andersen, Hans Christian «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα»

Περιγραφή δράσης:

Α) Ανάγνωση του βιβλίου

Τα παιδιά κάθισαν αναπαυτικά , στα μαξιλαράκια και άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον την ιστορία του Αυτοκράτορα. Στο τέλος της ανάγνωσης αρκετά παιδιά είπαν την γνώμη τους για το αν ήταν σωστή ή όχι η συμπεριφορά του αυτοκράτορα.

Β) 1η δράση:

Αμέσως μετά, πέρασαν τα παιδιά στα τραπεζάκια, όπου τους μοιράστηκαν χάρτινα κοριτσάκια και αγοράκια χωρίς ρούχα και στην συνέχεια τους δόθηκαν ρούχα σε χαρτονάκι τα οποία χρωμάτισαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το καθένα και έντυσαν τα χάρτινα παιδάκια τους. Βάζοντας καλαμάκι στα ανθρωπάκια, τα νήπια έδωσαν την ευκαιρία στα ανθρωπάκια τους να συνομιλήσουν μεταξύ τους.

Γ) 2η δράση:

Σε χαρτί του μέτρου ετοίμασαν οι εργαζόμενες το περίγραμμα ενός παιδιού και όλα τα υπόλοιπα παιδιά ζωγράφισαν το καθένα κάτι διαφορετικό μέσα στο περίγραμμα και όλα μαζί ετοίμασαν την πιο πρωτότυπη φορεσιά για τον αυτοκράτορα.

Χαμογελαστά και ευχαριστημένα, κρατώντας τα ενθύμιά τους έβγαλαν την αναμνηστική τους φωτογραφία με την υπόσχεση ότι θα ξανάρθουν.

​Το Δ.Σ. και η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. συγχαίρουμε τις εργαζόμενες της δημοτικής βιβλιοθήκης Ωραιοκάστρου και ευχαριστούμε την κα Πόπη Αρβανιτίδου για την άψογη προετοιμασία των δράσεων και για την φιλοξενία των νηπίων στο χώρο της βιβλιοθήκης.
image

​Με εκτίμηση

​ ​Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω

​ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.