Νέος νόμος – γέφυρα για τις τηλεοπτικές άδειες τη Δευτέρα στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

[ad_1]

Νέος νόμος – γέφυρα για τις τηλεοπτικές άδειες τη Δευτέρα στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο νόμο για όσους επιθυμούν την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος προανήγγειλε η κυβέρνηση έως τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.Ο νόμος – γέφυρα θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή μετά την απόρριψη του προηγούμενου από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με ψήφους 14 έναντι 11.

Για τη χορήγηση βεβαίωση προσωρινής άδειας οι επιχειρηματίες θα πρέπει να καταβάλλουν το τίμημα που θα καθοριστεί και να τηρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τις θέσεις απασχόλησης, τις υποδομές και πρόγραμμα.

H απόφαση του ΣτΕ κρίνεται από τις συνέπειες που προκαλεί δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταλάβει ότι αυτόν τον τόπο τον κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις», αναφέρει η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στην αξιωματική αντιπολίτευση και την ανακοίνωσή της σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει αντισυνταγματικό τον «νόμο Παππά» αλλά και την ανακοίνωση που επιτίθεται στην Όλγα Γεροβασίλη.

«Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να πανηγυρίσει ότι «ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός». Δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι τι, πέραν του άρθρου 2Α, ο νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης.

Τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών θα την κρίνει ως μόνο αρμόδιο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Κατά συνέπεια πρέπει να προχωρήσει άμεσα η συγκρότησή του από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την οποία προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως πάνε λίγο πίσω τον ανασχηματισμό, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα γίνει μετά τη δεύτερη αξιολόγηση.

{youtube}h1HUxNezChI{/youtube}

altsantiri.gr

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.