Εστία φωτιάς πριν λίγο κοντα στο Αμαξοστάσιο

Πριν λίγο στην οδό Θερμαϊκού κοντα στο αμαξοστάσιο πολίτες που περνούσαν αντίκρισαν καπνό απο τα χόρτα που υπάρχουν δίπλα στην άσφαλτο,τα οποία ειναι πολλά…κάλεσαν την πυροσβεστική η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και έσβησε την εστία της φωτιάς η οποία πιθανότατα να οφείλετε σε τσιγάρο! Σύμμαχος η αντίθετη κατεύθυνση του ανέμου που οδηγούσε τος φλόγες προς την άσφαλτο.
Μέγιστη προσοχή χρειάζεται διοτι οι περισσότερες πυρκαγιές στα δάση και οχι μονο προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες και απ’ αυτές, ίσως οι πιο πολλές, από αμέλεια.
Οι πιο πολλές πυρκαγιές από αμέλεια οφείλονται σε:
Πέταμα αναμμένων τσιγάρων και σπίρτων,γυάλινων μπουκαλιών,άναμμα απρόσεκτα και εγκατάλειψη εστιών φωτιάς μέσα ή κοντά σε δάση,καθάρισμα χωραφιών (κάψιμο καλαμιών, χόρτων κ.λπ.),κάψιμο σκουπιδιών κτλ
Οι συνέπειες της πυρκαγιάς ειναι καταστροφικές,χρέος όλων μας ειναι να είμαστε προσεκτικοί και παρατηρητικοί όπως οι σημερινοί πολίτες που κάλεσαν αμέσως την πυροσβεστική.
image
image

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έτσι κινδυνεύουν και κατοικίες εντός του αστικού ιστού της πόλης μας, εξαιτίας της ασυνειδησίας Δήμου για τη μη εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας και κυρίως των οικοπεδούχων που δεν έχουν χτίσει τα οικόπεδα και τα έχουν αφήσει να γίνουν ζούγκλες. Βλέπε το ρεπορτάζ που είχατε κάνει για το οικόπεδο στη Νίκης 4 που βλέπει μέχρι Μεγάλου Αλεξάνδρου……Μάλιστα ο δήμος δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα και έχει το θράσος να ζητάει καταγγελία από πολίτες για να κάνει τη δουλειά του. Εισαγγελέα θέλουν άραγε?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.