Καταγγελία 71 πολιτών για τα αδέσποτα στο Ωραιόκαστρο

Επιστολή –καταγγελία κατοίκων του δήμου για το πρόβλημα των αδέσποτων

Θέμα : Θέλουμε το Ωραιόκαστρο να μετατραπεί σε ……Σκυλόκαστρο;
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε , κύριε αντιδήμαρχε «πρασίνου» και «καθαριότητος» και λοιπά μέλη του δημοτικού μας συμβουλίου. Όλοι μας καθημερινώς βλέπουμε τα αδέσποτα να πληθαίνουν στους δρόμους του Ωραιοκάστρου. Σε αρκετές δε γειτονιές (όπως στο άλσος κάτω από την παιδόπολη) το φαινόμενο είναι τόσο έντονο που επιτάσσει κάποια άμεση λύση.

Είναι αδιανόητο παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου να φοβούνται να διασχίσουν τους δρόμους της πόλης μας, να φοβούνται να κάνουν ποδήλατο και να επιστρατεύονται γονείς και γείτονες για να μεταφέρουν τους μικρούς μαθητές από και προς το σχολείο, το φροντιστήριο και τις λοιπές τους δραστηριότητες.

Ειδικότερα στο σημείο
(Καζαντζάκη με Σταδίου) πολλά παιδιά πηγαίνοντας καθημερινώς στο γήπεδο ποδοσφαίρου έχουν σοβαρό θέμα στη μετακίνησή τους με τα πόδια. Έτσι από τη μία χαιρόμαστε με τις πρωτοβουλίες του δημάρχου μας για τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής ενώ από την άλλη αυτά δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού αδέσποτων (για να μη μιλήσουμε για τη φασαρία, τα γαβγίσματα και τις ακαθαρσίες….που φυσιολογικά προκύπτουν…)Θα πει κανείς ότι τα αδέσποτα «κάποιοι» τα παράτησαν ….ότι οι πολίτες δεν είναι υπεύθυνοι….και άλλα πολλά. Αυτή όμως η παραδοχή από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα.Κάποιοι «θερμόαιμοι» προτείνουν ως λύση να συγκεντρώσουμε τα αδέσποτα και να τα μεταφέρουμε στην αυλή του δημαρχείου, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να τα πάμε στη γειτονιά του δημάρχου για να ακούει τα «γαβγίσματα»…τις νύχτες κ.τ.λ. Σίγουρα αυτές δεν είναι λύσεις σε μια πολιτισμένη κοινωνία, σε έναν σύγχρονο και ευρωπαϊκό δήμο .
Δήμαρχε ως πρώτος τη τάξει πολίτης που ηγείται μιας τόσο όμορφης πόλης πάρτε μια πρωτοβουλία και βοηθήστε να αλλάξει αυτή η τόσο δυσάρεστη κατάσταση!!
Το πρόβλημα έχει τεθεί εις γνώση σας δύο φορές από την αρχή του έτους, τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο του 2017 από τον γείτονά μας (κ.Γκούμα Κωνσταντίνο) και τον διαβεβαιώσατε ότι θα επιληφθείτε. Πάραυτα η κατάσταση επιβαρύνεται καθημερινώς και εμφανίζονται-δυστυχώς- και περιπτώσεις «δαγκώματος» από αδέσποτα τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους ανθρώπους.Υπάρχουν όμως εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας αδέσποτων από τους οικείους δήμους. Το γνωρίζετε !! Βεβαίως είναι ένα δύσκολο έργο «το να στήσεις εκ του μηδενός» μία τέτοια υποδομή αλλά πιστέψτε μας αξίζει τον κόπο, για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, για την ομορφιά του τόπου μας!!
Με εκτίμηση
j
jj
jjj
jjjj

A05EFC32-FC33-4032-AD78-290FA017354F

1B90B4BE-E634-4B17-95DF-3CC853FC0A60

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.