Κορονοϊός: Αυτές είναι οι τέσσερις περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι τέσσερις περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων

Τα τελευταία δεδομένα για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, και ο α΄ αντιπρόεδρος του οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής

Ξεκινώντας από την παγκόσμια κατάσταση για τον κορωνοϊο ο κ. Ζαούτης είπε ότι όλη η δυτική Ευρώπη, η δυτική Ευρώπη και η βόρεια Ευρώπη είναι στα «κόκκινα». Όσον αφορά το ποσοστό θετικότητας είπε ότι καταγράφεται και σε αυτό μια αύξηση σημειώνοντας ότι όλα τα δεδομένα βασίζονται στον αριθμό των τεστ.

Για τις νοσηλείες είπε ότι τα περισσότερα κράτη που έχουν δώσει στοιχεία δεν είναι στα «κόκκινα» ενώ το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα και για τις ΜΕΘ.

Μιλώντας για τα στελέχη του ιού είπε ότι παρουσιάζεται μια αύξηση των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής ΒΑ4 και ΒΑ5 με αρκετά κράτη όπως και η Ελλάδα να έχουν πάνω από 50% κρούσματα αυτής της μετάλλαξης

Όλα τα κράτη στην Ευρώπη έχουν αύξηση κρουσμάτων, σημείωσαν οι καθηγητές με βάση τον αριθμό των τεστ που κάνει κάθε χώρα.

Η Ελλάδα είναι δεύτερη μετά την Κύπρο στον αριθμό των τεστ ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού.

Τα κρούσματα στους άνω των 65 ετών παρουσιάζουν αύξηση. Τα περισσότερα κράτη που έχουν δώσει στοιχεία νοσηλείας δεν βρίσκονται στο «κόκκινο» αυτή τη στιγμή, ενημέρωσαν οι καθηγητές.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Παρασκευής μίλησε για τις περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Αυτές είναι οι:

  • Ιόνιο
  • Νότιο Αιγαίο,
  • Κρήτη
  • και Αττική

Οι περιοχές με ενεργή τουριστική δραστηριότητα παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση, σημείωσαν οι καθηγητές.

Αύξηση των επαναλοιμώξεων

Αυτό που παρατηρείται, επίσης, είναι η αύξηση των επαναλοιμώξεων. Μάλιστα, υπάρχει αύξηση των νοσηλειών ωστόσο το θετικό είναι ότι αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε αύξηση των διασωληνωμένων.


Αναλυτικότερα, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 18-25 ετών.

Το διάστημα από την αύξηση των κρουσμάτων μέχρι την αύξηση των νοσηλειών στις ΜΕΘ είναι 12 με 15 ημέρες.

Στο κύμα της πανδημίας που βρισκόμαστε, όπως τονίστηκε, έχουν περάσει 28 ημέρες και δεν έχει φανεί ακόμη σημαντική αύξηση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ. Αυτό δείχνει, σύμφωνα με τους καθηγητές, ότι πρόκειται για ένα ήπιο κύμα.

Ενδεχομένως η έξαρση με την παραλλαγή Όμικρον να είναι ακόμη πιο ήπια σε σχέση με άλλες εξάρσεις, σημειώθηκε.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.