Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη ο 28χρονος Παλαιστίνιος που διακινούσε μετανάστες αποσπώντας τους χρηματικά ποσά

[ad_1]

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη ο 28χρονος Παλαιστίνιος που διακινούσε μετανάστες αποσπώντας τους χρηματικά ποσά

Ένας Παλαιστίνιος άνδρας, ύποπτος για τη διεύθυνση ομάδας οργανωμένου εγκλήματος που διακινούσε περίπου 100 Σύριους μετανάστες την ημέρα στη Δυτική Ευρώπη, έχει εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ο Jamal Owda, ηλικίας 28 ετών, έχασε την έφεσή του κατά της έκδοσής του τον Μάιο, αλλά δεν μπορούσε να μεταφερθεί λόγω αίτησης ασύλου, που πλέον έχει απορριφθεί.

Ο Owda, ο οποίος συνελήφθη, από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος κατόπιν Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, τον Δεκέμβριο του 2015 σε καταφύγιο αιτούντων άσυλο στο Λίβερπουλ, παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές την Τρίτη.

Χθες, μεταφέρθηκε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη όπου θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του. Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία.

Ο Owda ήταν ένα από τα 23 άτομα που συνελήφθησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε επιχείρηση με επικεφαλής την Ελληνική Αστυνομία.

Δεκαπέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν ήδη λάβει ποινές συνολικού ύψους 155 ετών και 600.000 ευρώ σε χρηματικές ποινές.

Οι ελληνικές Αρχές πιστεύουν ότι η εγκληματική ομάδα, η οποία είχε την έδρα της στην Ελλάδα, θα μπορούσε να έχει κερδίσει σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ από το 2013 χρεώνοντας τους μετανάστες για μεταφορές, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και στέγαση.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.